OM OSS

VISION

Genom våra heminredningsartiklar, från noga utvalda varumärken, vill vi ge våra kunder en trendig och inspirerande upplevelse. Vi vill ge människor möjlighet att kunna skapa sin personliga stil och känna att de är bekväma i sin hemmiljö medan de samtidigt är rätt i tiden.
 

OM IEMS

Vi jobbar med heminredning från de flesta populära varumärkena och kompletterar dessutom med noga utvalda egenutvecklade artiklar. Utbudet varierar ständigt då vi hela tiden försöker ligga i framkant och följa trenderna. Vi erbjuder dessutom ett stort urval av barnartiklar för hemmet. Flera av våra butiker har tyger och vi erbjuder sömnad i vår egen syateljé.
 

HISTORIA

IEMS startade 1981 genom att en dröm gick i uppfyllelse för en då 31-årig tjej som fyllde sin fritid med att sy kläder till nära och kära. Ing-Marie utvecklade sitt fritidsintresse till att starta en tygboutique på en tvärgata till Stockholmsgatan i Göteborg. Där såldes tyger till gardiner och kläder. Under 18 års tid utvecklade Ing-Marie sitt koncept för vad en tygboutique kan erbjuda. År 1999 kom dock chansen – en lokal på Danska vägen blev ledig och nu kom chansen att bredda utbudet då lokalens läge gav dropin-kunder (man behövde inte längre karta och kompass). Ing-Marie bestämde sig för att börja satsa på heminredning för att komplettera tygförsäljningen. Konceptet blev en framgång och artiklarna blev fler och tygerna till kläder färre. År 2002 öppnade Ing-Marie en butik med heminredningskoncept i Jönköping där hennes mamma bor. Därefter har nya butiker poppat upp på olika ställen i västra och södra Sverige. Butiker finns nu i Malmö, Helsingborg, Halmstad, Jönköping, Eskilstuna, Kungsbacka, Frölunda, Alingsås, Torslanda, Örgryte, Göteborgs centrum, Stenungsund och Strömstad. Vi söker hela tiden nya möjligheter att möta våra fantastiska kunder och ett antal nya etableringar är inplanerade. Under 2017 har IEMS fått en ny grafisk profil som ska matcha varumärkena och artiklarna som erbjuds. IEMS kommer också att göra det möjligt för kunderna att köpa delar av sortimentet online under 2017/2018.

 
 

Ing-Marie
Rising Stroober

-

Ing-Marie är IEMS grundare och har varit en entreprenör inom branschen sedan 1981. Något många inte vet är att butiken är döpt efter henne –  Ing-Maries, "IM's".

Den första butikens namn bestod bara utav initialerna men då kunderna började uttala det utan det dolda E:et innan M så bestämdes det, ca 1995, att det var dags för en förenkling!  Och in kom ett E – IEMS. 

Idag jobbar Ing-Marie med nyetableringar och övergripande sortiment och trender. Ibland möter man henne i en av butikerna då hon hoppar in som butikssäljare. 

Hon har aldrig varit speciellt rädd, vare sig det gäller att ta i eller våga chansa när nya möjligheter kommer upp! Det märks att entreprenörsskapet pumpar i ådrorna. 

Runtomkring sig har hon ett fantastiskt team som ansvarar för butikerna, de löpande inköpet, social medier och skyltning etc. Utan dessa medarbetare och vänner hade IEMS aldrig kunnat bli den växande kedjan det är idag.

 

 
 

Önskemål?

Om ni har önskemål och tips på bra varumärken och artiklar ni saknar i vårt sortiment är ni mycket välkomna att kontakta oss så tittar vi på möjligheterna att sälja dem om vi ser att det finns en bred efterfrågan.