IEMS PÅ FORMEX 2017

 
 
blogg 1.jpg

ERNST DESIGN

En av våra ständiga favoriter – Ernst – hade skapat en härlig utemiljö i  montern med rejäla kuddar, plädar och sittdynor. Visst vill man ha allt?

 
 

 

Den nya lyxen är att må bra

Nordic Space var temat för senaste Formex, höstens stora inredningsmässa. Temat känns igen från en tidigare mässa men får nu en helt ny betydelse. Då blickade vi utåt, nu står Space snarare för det inre rummet.

– Extrema volymer gör åter entré i våra hem. Det är mysigt mjukt, omslutande, frigjort och bekvämt. Det inre rummet har hög status – vi vill trivas, och den egna kroppen återspeglas i designen, säger Sofia-Li Molin, Creative Director och Head of Forecast på Swedish Fashion Council.  

Färgpaletten är inspirerad av bar hud, lera, krispig mint och bäriga toner. Blanka hightech-material möter tidlösa naturmaterial av ull, trä, terrakotta och skinn.

 
 
 
 
 

TIPS från Formex

Naturmaterial är helrätt i höst
Soffkuddar, kökshanddukar och bordsdukning ser vi helst i skrynkligt linne från Kardelens Lovely Linen. A little wrinkle is a good thing!

Mjukaste sammet i alla rum
Kuddar från Mogihome, lampskärmar från Olsson & Jensen och höstens hetaste nyhet: sittpuffen med grå sammet och mässingfot! Gardiner i detta underbara material syr vi såklart också gärna upp åt dig.

Ernst har gjort det igen!
Ljuvlig keramik i form av koppar med jordnära nyanser till höstens varma drycker. Vackra skålar, söta kannor och inte minst den populära vasen i olika storlekar i rökfärgat glas.

Special Moments från House Doctor
Den nya kollektionen kombinerar det glamorösa och dekadenta med taktila ytor, djärva mörka färger och geometriska former, som väcker en känsla av överflöd och lyx.

Vi ser fram emot en ny säsong fylld av varma färger, vackra texturer och unika skulpturala former. Där keramik spelar en viktig roll i allt från vackra vaser till krukor och lampor.


 
 
 
Iems -